− Da vi ble kontaktet av Peab på vårparten i 2017, var det lett å se gevinsten av et samarbeid. Vi får inn en boligutvikler med en type erfaring og kompetanse som vil tilføre Fri Sikt Volsdalsberga ytterligere kvaliteter og bidra til at vi sammen utvikler Volsdalsberga til det mest attraktive bomiljøet i Ålesund. Peab har bred erfaring fra større boligprosjekter som går over flere byggetrinn, blant annet i Tromsø. For oss vil dette styrke Ulsmo Eiendom og samtidig frigjøre kapital til utvikling av nye boligprosjekter fremover. Vi ser frem til samarbeidet med Peab, og håper dette kan føre til flere fellesprosjekter på Nordvestlandet, sier administrerende direktør i Ulsmo Eiendom, Ingerid Ulstein.

− Vi var på jakt etter eiendomsprosjekter på Nordvestlandet, og vi falt for Fri Sikt Volsdalsbergas fantastiske beliggenhet og utseende, sier Stig Tore Johnsen, administrerende direktør for Peab Eiendomsutvikling Nord AS. – Vi er svært fornøyde med å bli partner med en solid og sterk aktør som Ulsmo Eiendom på dette prosjektet.  Peab har stor tro på region Nordvestlandet, og dette prosjektet er en del av en langsiktig strategi.

Hva omfatter Fri Sikt Volsdalsberga?

Fri Sikt Volsdalsberga skal utvikle en ny bydel med inntil 150 leiligheter på Volsdalsberga i Ålesund, like ved Color Line Stadion. Boligprosjektet skal bygges over to trinn og det er trinn 1 på 65 leiligheter som nå er byggeklart.

Oppstart trinn l

Trinn l av boligprosjektet har fått innvilget rammeløyve fra plan- og byggesaksutvalget i Ålesund kommune, og byggestart grunnarbeid vil trolig komme i gang allerede i starten av september. Så langt er 38 av 65 leiligheter i trinn l solgt, og flere er reserverte.

Sikrer trinn ll

Ulstein og Johnsen mener at samarbeidet vil komme kjøpere av leiligheter til gode, og tror også at partnerskapet vil trygge gjennomføringen av trinn ll av prosjektet.

I løpet av høsten vil aksjonærene ta stilling til tidspunkt for oppstart av trinn ll av Fri Sikt Volsdalsberga.

Alle leiligheter får sjøutsikt

– Det unike med Fri Sikt Volsdalsberga er at alle leilighetene får utsikt mot sjøen. Prosjektet utføres med stigning fra havet og nordover, slik at også leiligheter i 1. etg i de bakre husene får utsikt, forteller Ulstein.

Området rundt boligene vil bli oppgradert til et unikt og flott rekreasjonsområde. Ulstein tror at dette vil tilføre viktige verdier for å øke kvaliteten i et av Ålesunds mest sentrale boligområder.

 

Kontakter:

Administrerende direktør Ulsmo Eiendom AS, Ingerid Ulstein, tlf 959 75 028, ingerid.ulstein@ulsmo.com 

Administrerende direktør Peab Eiendomsutvikling Nord AS, Stig Tore Johnsen, tlf 913 06 411, stig.tore.johnsen@peab.no