– For oss er det alltid viktig å tenke nytt, og stadig strekke oss litt lenger. Vi synes derfor det er vel verdt å forsøke og bruke to konkurrerende eiendomsmeglere til å stå for salget av det nye prosjektet på Volsdalsberga, forklarer administrerende direktør Ingerid Ulstein i Ulsmo.

Selv om det er første gangen denne løsningen benyttes i Ålesund, er det likevel en veloverveid løsning som ligger bak valget av å benytte både Notar og Eiendomsmegler1.

– Vi jobber også innenfor finans, og der er det ikke uvanlig å benytte seg av flere meglere ved ulike anledninger. At to eiendomsmeglere samarbeider på et prosjekt har også skjedd andre steder i landet. Det vi har gjort er å se på de erfaringene som er høstet der, og så har vi sett på hva som skal til for at vi skal kunne lykkes – og hvordan vi kan bruke meglerapparatet for å skape nye muligheter for oss, forklarer Ulstein.

Og i Notar og Eiendomsmegler1 har de valgt de to sterkeste aktørene i Ålesund.

– Til sammen har Notar og Eiendomsmegler 1 mellom 50 og 60 prosent av markedet i Ålesund, og det er en viktig faktor for oss. Vi vet at de to meglerne sitter med ulike kundegrupper, og at de derfor samlet vil ha større slagkraft og nå flere potensielle kjøpere. Det gir bedre forutsetninger for å selge flere leiligheter raskere, noe som jo er viktig for oss. I dette prosjektet er det snakk om mange leiligheter, sier Ulstein.

Det to eiendomsmeglerforetakene ser frem til å jobbe på en litt annen måte enn de er vant til. Samarbeidet omfatter koordinert og lik markedsføring og tett dialog. I tillegg skal salgsprovisjonen deles likt.

– For det første er dette et svært spennende prosjekt. Jeg vil nesten påstå at det er ett av de råeste og best beliggende prosjektene vi har hatt i Ålesund – og kanskje på Sunnmøre som helhet. Videre blir det spennende å skulle samarbeide med Eiendomsmegler1, der begge aktørene faktisk må hente ut det beste i både seg selv og i samarbeidet for å levere for kunden, sier Bjørnar Hoel i Notar.

De ca 160 leilighetene, i det som er kalt Fri Sikt Volsdalsberga, vil ligge idyllisk og sentralt til på Volsdalsberga, med utsikt over Borgundfjorden og Sunnmørsalpene. Det blir et vidt spekter av leiligheter med muligheter for alle kjøpegrupper, fra førstegangsetablerere til dem som ønsker eksklusive toppleiligheter. Leilighetene vil ha fra ett til fire soverom, og fellesnevnerne er moderne, funksjonelle og spennende løsninger. Utearealet vil bli vakkert oppbygd, med grøntområder, promenader og løsninger som er tilpasset beliggenheten ved sjøen.

Hoel får støtte av sin kollega Espen Johansen i Eiendomsmegler 1 i at det er et attraktivt prosjekt, og at samarbeid er noe de ser frem til.

– Vi gleder oss til å komme i gang med arbeidet, spesielt ettersom det er en helt ny måte å jobbe på. At vi er to som samarbeider er noe som vi, sammen med utbygger, oppfatter som en stor fordel. Ikke minst fordi det er et stort prosjekt – og et utrolig flott prosjekt. Dette er virkelig noe som Ålesund trenger, og jeg er overbevist om at det er et prosjekt som mange allerede har merket seg, sier han.

Første steg i samarbeidet er altså signeringen av avtalen med Ulsmo Eiendom. Avtalen skal signeres i Ålesund torsdag 21. august.